Čadež: Proizvodi Bambija u kafeima Koka-kole širom sveta

Biznis 07. jun. 202116:309 komentara
Podeli:
Izvor: Betaphoto/Privredna komora Srbije

Proizvodi "Bambija" uskoro će se naći u kafeima Кoka-kole širom sveta, najavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež tokom posete toj kompaniji u Požarevcu.

Čadež je istakao da će se u „Bambiju“ graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju keksa „plazma“ što će koštati više od 12 miliona evra, saopštila je PKS.

„Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Grupe Koka-kola Helenik. Ovo je najveća investicija Grupe Koka-kola Helenik ikada do sada, a od septembra biće pušten u rad deseti proizvodni pogon za ‘Bambi’ proizvode“, rekao je Čadež.

Predsednik PКS je naveo da je Grupa Koka-kola Helenik omogućila „Bambiju“ da od lidera u regionu raste u svetskog lidera.

Čadež je najavio i da „Bambi“ sledeće godine ulazi u projekat dualnog obrazovanja i pozvao roditelje i decu da se prijave za dva nova profila u srednjoj školi u Požarevcu: operater u prehrambenoj industriji i prehrambeni tehničar.

Povezane vesti

Predsednik PКS je najavio i da će proizvodi „Bambija“ uskoro dobiti oznaku „Čuvarkuća“, u okviru projekta PКS „Stvarano u Srbiji“.

Čadež je posetio savremenu liniju za proizvodnju čuvenih „Bambijevih“ brendova i istakao da je ponosan što vidi rešenja koja su proizvod domaćih mladih stručnjaka za robotiku.

Generalni direktor Koka-kola Helenika za Srbiju i Crnu Goru Svetislav Atanasov rekao je da „Bambi“, zajedno s Koka-kolom čiji je deo postala, ulaže znatna sredstva u proizvodnju i zapošljavanje.

On je naveo da akvizicijom „Bambija“ ta kompanija učestvuje sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

Generalni direktor „Bambija“ Dragan Stajković najavio je izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu obuku srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Gradonačlenik Požarevca Saša Pavlović istakao je značaj „Bambija“ za taj grad i za privredni rast Srbije.

Koncern „Bambi“ ima 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u regionu, a u planu je širenje na Švajcarsku, Austriju, Rumuniju i Mađarsku.

Komentari

Vaš komentar