Čadež pozvao privrednike na Ekspo Dubai – šansa za nove poslove i investicije

Biznis 09. sep. 202119:4810 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Oko dve stotine privrednika iz Srbije, već tokom prve dve sedmice Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai, imaće priliku da predstave inovativne proizvode, povežu se sa dobrim kompanijama i pronađu partnere, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i pozvao male i srednje firme da se prijave za učešće na ovoj prestižnoj globalnoj manifestaciji, saopštila je PKS.

„Uveren sam da će od početka oktobra Dubai biti pravo mesto za nove investicije i nove poslove, i prilika da srpska privreda pokaže fantastične inovativne proizvode i rešenja. Već u prvim tematskim nedeljama, posvećenim Кlimi, Biodiverzitetu i Svemiru biće prezentovana moderna rešenja, od inovativnih prevoznih sredstava do balističkih padobrana i najnovijih tehnologija u poljoprivredi“, rekao je Čadež, a prenosi PKS.

Dodao je i da se finalizujuo radove na srpskom biznis habu koji će tokom 6 meseci, koliko traje Ekspo u Dubaiju, praktično biti kuća srpske privrede, a privrednici će tu moći da organizuju sastanke, prezentacije, izlože svoje proizvode, a i da se odmore.

„Želim da ohrabrim male i srednje kompanije koje imaju inovativne proizvode i usluge, da se prijave i postanu deo srpskog biznis haba i naše porodice koja će ovde šest meseci praviti novu vrednost i nove poslove“, istakao je Čadež prilikom obilaska završnih radova na habu Srbije.

Кako je objasnio, dosta toga je urađeno da bi se malim i srednjim firmama omogućilo da učestvuju na izložbi u Dubaiju i predstave svoje ideje. Obezbeđene su besplatne avio karte za čarter letove, besplatni lokalni transferi, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, besplatno korišćenje PКS prostora u slobodnoj zoni Dubai South.

Komentari

Vaš komentar