Čadež o predstojećem biznis samitu: Spajanje naših i najvećih svetskih kompanija

Biznis 15. sep 202215:07
Izvor: N1

Biznis samit u organizaciji Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana održava se u Beogradu 28. i 29. septembra, a prema rečima predsednika PKS dovešće u glavni grad Srbije top menadžment multinacionalnih kompanija čiji ukupni godišnji obrt premašuje 50 milijardi evra. "Konferencija će biti prilika da se naši privrednici sretnu sa menadžerima tih kompanija koji odlučuju sa kim će raditi i da dođu do novog posla. Od velikih kompanija, između ostalih, očekujemo predstavnike Celonisa, Loreala, Teradate, Zentis grupe, Ineos automotive", ističe Čadež, saopštila je PKS.

„Za razliku od uobičajenih konferencija na kojima se diskutuje o aktuelnim temama, biznis konferencija Interkonekt (InterConnect Executive Summit) donosi nešto novo, jer će naše kompanije spojiti sa direktorima najvećih multinacionalnih kompanija iz Evrope i sveta koje traže nove dobavljače i usluge, da sklope novi posao“, rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Kako se ističe u saopštenju PKS, spisak delatnosti kojim se bave kompanije čiji će predstavnici učestvovati na biznis samitu je dug, a najviše ih je iz oblasti automobilske, metaloprerađivačke industrije, ali i prehrambene i industrije nameštaja, kao i obrade stakla.

Naši i privrednici iz regiona će na biznis samitu imati i priliku da iz prve ruke od ljudi koji su u globalnom biznisu čuju šta se dešava u svetu, kakva su predviđanja i očekivanja za naredni period.

Komentari

Vaš komentar