Čadež: Modernizacija i investicije u sektor trgovine u Srbiji

Biznis 09. jun. 202115:583 komentara
Podeli:
Izvor: PKS

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da sektor trgovine u Srbiji očekuje modernizacija i digitalizacija, kao značajne investicije i uvođenje inovacija u poslovanje.

Čadež je na panelu „Stvarano u Srbiji – liderstvo je važno“, na kojem su učestvovali vodeći ljudi maloprodaje, istakao važnost ulaganja u domaće lance snabdevanja i proizvode stvarane u Srbiji, kako bi i trgovci i potrošači prilagodili novom načinu poslovanja posle pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

„U teškom periodu koji smo zajedno prolazili u proteklih godinu i po dana uspeli smo da održimo snabdevanje i da se prilagodimo navikama koje je diktirala globalna pandemija“, ukazao je Čadež.

U saopštenju PKS se navodi da je potvrda kvaliteta i nova vrednost srpske ekonomije projekat „Stvarano u Srbiji – Čuvarkuća“, kao i da su od preko 700 „čuvarkuća“, 306 kandidovale trgovine.

„Zajedno smo ušli u projekat ‘Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji’, sa idejom da je čin kupovine mnogo više od jednostavne transakcije. To je stav o onome do čega nam je stalo, šta zapravo želimo u svetu u kojem živimo“, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, upravo je „Čuvarkuća“ pokret koji daje odgovor kako svaki građanin može da utiče na razvoj ekonomije i društva u celini.

„Kada kupimo i platimo domaće, taj čin utiče na to kakvim ćemo se putevima voziti, koliko ćemo imati radnih mesta, škola i vrtića“, poručio je predsednik PKS.

Komentari

Vaš komentar