Čadež: Privrednici iz UAE zainteresovani za ulaganje u banje Srbije

Biznis 01. nov. 202120:2012 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/PRIVREDNA KOMORA SRBIJE/NADA MITROVIĆ

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i zdarvstveni turizam, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

„Posebno sam ponosan što je više od 150 privrednika iz 77 kompanija iz Srbije doputovalo u Dubai i, u okviru treće tematske nedelje posvećene urbanom, ruralnom razvoju, imaće veliki broj sastanaka sa poslovnim partnerima. Nadam se da će se za sedam do 10 dana, vratiti sa dobrim ugovorima“, dodao je Čadež, uoči Investicione konferencije koja se održava na Paviljonu Srbije u okviru Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

Кako je navedeno u saopštenju Privredne komore Srbije, veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao je investicionoj konferenciji na kojoj su prezentovani aspekti i prilike za ulaganja u izgradnju komercijalnih „real estate“ projekata, industrijskih i ritejl parkova u Srbiji.

U Dubaiju u okviru Svetske izložbe trenutno boravi najbrojnija delegacija privrednika Srbije – 158 predstavnika 77 firmi iz sektora gradjvine i pratećih industrija koji će do 5. novembra potencijalnim investitorima i partnerima predstaviti potencijal srpskog neimarstva i pratećih delatnosti.

Poziv kompanijama iz Albanije i Severne Makedonije da koriste Biznis hab Srbije

Marko Čadež je razgovarao sa predstavnicima Albanije i Severne Makedonije na svetskoj izložbi „Expo 2020“ u Dubaiju, obišao njihove paviljone i pozvao biznismene i kompanije da kao članice Open Balkan incijative potpuno besplatno koriste Biznis hab Srbije.

Čadež je rekao da im je na raspolaganju 600 kvadratnih metara poslovnog prostora u Slobodoj zoni „Dubai South“ u kojoj posluje veliki broj velikih svetskih kompanija, od Ikee do najvećih svetskih proizvođača, saopštila je PKS.

„Mi ćemo vam obezbedtiti uslove da se predstavite, umrežavate, organizujete B2B sastanke, tokom svih šest meseci koliko traje Svetska izložba ‘Expo 2020 Dubai’. Pozivam privrednike Severne Makednonije i Albanije da koriste Biznis hab kao svoj. Ovo jeste deo zajedničke inicijative ‘Open Balkan’ i samo tako možemo da budemo jači“, poručio je Čadež.

Čadež je u razgovoru sa generalnim komesarom Severne Makedonije na „Expo 2020 Dubai“ Bekrijem Ajdinijem istakao značaj učešća zemalja na ovoj najvećoj svetskoj izložbi.

„Više od 350 privrednika iz Srbije učestvovalo je na ovoj izložbi, neki su već ugovorili nove biznise i pozivam sve kompanije iz Severne Makedonije da koriste sve mogućnosti koje pruža naš Biznis hab, tu smo da pomognemo u ugovaranju sastanaka, sve što je potrebno stavićemo vam na raspolaganje. Jer mi smo jedan region, jedna ekonomija, jedno tržište“, kazao je Čadež.

Gradonačelnik Tirane Erion Veliaj je rekao da su Srbija i Albanija kroz proces Otvorenog Balkana zajedno u ovome, kao i da, ako sarađuju i rade što najbolje znaju, mogu da pokrenu ovaj region.

„I mi smo poput Srbije otvoreni da organizujemo investicionu konferenciju jer znamo da imate dosta investitora koji su zaintresovani za naše marine. Ovu posetu vidim kao novi početak za naše odnose, jer smo praktični, pragmatični ;i svu našu energiju ulažemo u izgradnju ove saradnje. To što smo prisutni na Expo-u znači našim zemljama, ali i našim prestonicama, gde je koncentrisano pola naše ekonomije“, dodao je Veliaj.

Komentari

Vaš komentar