Budi preduzetnica, konkuriši za 10.000 evra, prijave do 30. jula

Biznis 14. jul. 202116:26
Podeli:
Izvor: PROMO

Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, objavila je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra.

Još nije kasno – konkuriši za 10.000 evra podrške svom biznisu! Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama.

Rok za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava je zbog letnjeg perioda i godišnjih odmora produžen za još 15 dana i traje do 30. jula 2021. Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte OVDE.

Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica.

Podrška obuhvata bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla. Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.

O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.

Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u javnom pozivu.