Brnabić: Vlada će insistirati na tome da radnici u Linglongu imaju bolje uslove

Biznis 18. nov. 202119:05 > 19:1413 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je inspekcija rada stalno na terenu, a da je u sredu naloženo da se radnici u fabrici Linglong u Zrenjaninu izmeste i imaju bolje uslove. Premijerka je navela da ne isključuje mogućnost da su napadi na fabriku Linglong organizovani protiv kineskih investicija.

Brnabić je za televiziju B92 kazala da će Vlada insistirati na tome da se radnici izmeste i da imaju bolje uslove.

Povezano:

„Rekla sam nekoliko puta i ponoviću – svi koji posluju u Srbiji moraju da posluju u skladu sa našim zakonima, uključujući i Zakon o radu. Ono što nije redu, mogu da uverim sve građane da će Vlada i nadležne službe reagovati“, navela je predsednica Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da se evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon oglašava na sve teme u Srbiji, „koliko god unutrašnje bile“. Fon Kramon Srbiji spočitava borbu Srbije protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, tvrdi Brnabić i dodaje da „čak i lobira za to da čak i pet država članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, to urade.

„Ali istovremeno (Fon Kramon) dolazi i komentariše Linglong i vijetnamske radnike ili kineske radnike. Dakle, sve što može da našteti Srbiji vi možete da nadjete tu Violu Fon Kramon“, navela je Brnabić. Ona je dodala da se Fon Kramon toliko meša u unutrašnje stvari u Srbiji da je „ušla u izbornu trku u Srbiji“, navodeći da ima svoje favorite u Srbiji koje podržava.

 

Komentari

Vaš komentar