Brnabić u Skupštini: Ne donosimo zakone zbog investitora

Biznis 25. nov. 202116:43 > 16:4420 komentara
Podeli:
ANA BRNABIĆ
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

U Skupštini Srbije poslanici postavljaju pitanja predstavnicima Vlade Srbije, kao što je to praksa svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, a prvo pitanje predsednici Vlade Srbije postavio je poslanik Vladan Glišić koji je upitao da li se Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji donosi kako bi Vlada napravila bolji privredni ambijent za strane investore i dodao da aktuelna Vlada ima - kako kaže - pogrešan koncept razvoja zemlje.

Ana Brnabić je na to pitanje odgovorila da kada se stvara bolji ambijent za strane investitore, to znači da se stvara bolji ambijent i za domaće investitore. Ona je rekla da je promenom Zakona o investicijama izjednačen položaj stranih i domaćih investitora, čime je – kaže Brnabić – ispravljena nepravda.

„Ne, ne donosimo zakone zbog investitora, nema nikakve veze sa njima. Zakon o referendumu moramo da donesemo da bismo ga uskladili sa Ustavom i trebalo je to da uradimo još 2009.godine, moramo da ga menjamo da bismo poštovali Ustav Republike Srbije. Zakon o eksproprijaciji nikakve veze nema sa investitorima, ima sa kapitalnim projektima koje sprovodi Vlada Srbije. To se tiče boljeg kvaliteta života građana, a ne ambijenta za investitore“, kaže Brnabić.

Brnabić se osvrnula i na sastanak predsednika Srbije, Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zahvalila je predsedniku Srbije za – kako je navela – fenomenalno ispregovaran dogovor o ceni gasa. Brnabić je podsetila da je ispregovarano da cena gasa ostane 270 dolara.

Komentari

Vaš komentar