Brnabić: Razgovaramo o NIS-u, ne bih isključila nijedan scenario

Biznis 13. apr. 202218:0714 komentara
Podeli:
naftna industrija Srbije novi sad nis gasprom
Izvor: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije u stalnoj komunikaciji sa partnerima iz Gasproma oko NIS-a i ne bi isključila nijedan scenario, poput onog da azerbejdžanska kompanija Sokar preuzme ruski deo u toj kompaniji, ali je navela da ne očekuje da NIS-a i Gasprom budu uključeni u novi paket sankcija.

Odgovarajući na pitanja novinara na Fakultetu organizacionih nauka, Brnabić je rekla da je važno da je Srbija izuzeta od sankcija i nastaviće da dobija naftu iz Jadranskog naftovoda.

POVEZANE VESTI:

„U stalnom smo kontaktu i komunikaciji sa partnerima iz Gasproma oko NIS-a. Ima različitih potencijalnih scenarija, razgovarali smo o svim opcijama, da ostane NIS kakav jeste, ali i o drugim opcijama. Nismo završili razgovore, ne znamo kako će da teče situacija sa sankcijama,“ kazala je Brnabić.

Brnabić je istakla i da nema nikakvog razdora u Srpskoj naprednoj stranci, koja je izašla kao pobednik na svim nivoima na nedavno držanim izborima, napominjući da se očekivao bolji izborni rezultat u Beogradu.

Ona je rekla da otvorena za sve vrste kritika, kao poverenica stranke za Beograd.

Na pitanje o formiranju vlasti u Beogradu i da li je Aleksandar Šapić i dalje kandidat te stranke za gradonačelnika, Brnabić je odgovorila: "Kada budemo imali informacije da podelimo sa medijima - podelićemo ih sa medijima".

Ona ukazuje i da nije planirala da napušta zemlju, a da li će napustiti funkciju u Vladi Srbije zavisi od organa SNS-a.

Brnabić je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem prisustvovala otvaranju nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka, čiju je izgradnju Vlada Srbije finansirala sa oko devet miliona evra.

Komentari

Vaš komentar