Brnabić: Projekat gradnje aerodroma u Trebinju važan za ceo region

Biznis 05. apr. 202219:51 > 19:5228 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za celi region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi "dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu". Brnabić je ocenila da je aerodrom u Trebinju "još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, kao i na podizanje građevinskog sektora u vremenu krize".

„Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku“, naglasila je premijerka Srbije.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima, aerodrom u Trebinju bi imao pozitivan uticaj i na turizam u Hrvatskoj.

Ona je najavila da će se analizirati svi stavovi koji u vezi sa gradnjom aerodroma u Trebinju dolaze iz Hrvatske, ističući da će Srbija, kao savestan i potencijalni investitor, odgovoriti na te stavove.

"Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo", navela je Brnabić.

Dodala je da je ona "pragmatična političarka" i da ne razume razloge takve reakcije iz Hrvatske.

"Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost", kazala je Brnabić novinarima u Mostaru, gde prisustvuje Međunarodnom sajmu privrede.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je pre nekoliko dana od Saveta ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica, navodeći da bi tom gradnjom moglo da bude ugroženo izvorište reke Omble.

Komentari

Vaš komentar