Brnabić o frilenserima: Tu sam za razgovore, ali ne za ultimatume

Biznis 08. apr 202116:26 > 17:0555 komentara
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Mislim da smo naporno radili, žao mi je što protestuju, tu sam za razgovore, ali ne za ultimatume - ja sam za to da svi građani pred institucijama i zakonom budu jednaki, rekla je na konferenciji za novinare premijerka Ana Brnabić, povodom objave frilensera da se predsednica Vlade srela na kratko sa njima tokom protesta ispred Skupštine i rekla da je - spremna za razgovor.

„Danas kada sam izlazila iz Skupštine, neki od frilensera su zviždali, neki negodovali, ali svakako sam želela da priđem i da ih pozdravim, jer mislim da je to pristojno, ljudsko ponašanje. I, kao što uvek kažem – ja sam u vladi, i uvek sam otvorena za razgovore“, rekla je Brnabić. 

Ona je dodala da su razgovori vođeni – mesecima.

„Vlada je pokušala da nađe kompromis, dala je, čini mi se, čak tri predloga… Jedno udruženje je prihvatilo predlog, Udruženje radnika na internetu nije. Ako treba da pričamo – ja sam tu da pričamo, ali mislim da je nekorektno da neko iskoristi moj ljudski gest da kaže kako oni imaju rezultate protesta jer sam se ja uplašila i nekog pozvala na razgovor. Poziv na razgovor nije strah, već upravo suprotno – pokaztelj odgovornog ponašanja“, poručila je Brnabić.

Podsetimo, Udruženje radnika na internetu pokrenulo je niz protestnih aktivnosti koje će trajati do subote, 10. aprila.

Frilenseri iz ovog udruženja od juče, pa do subote, „kampuju“ ispred Skupštine Srbije, a danas je održan i protest – protestna šetnja frilensera do Vlade Srbije, koju su podržali i ekološki aktivisti.

Frilenseri traže povlačenje Predloga izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana iz skupštinske procedure i – nastavak pregovora sa državom o rešavanju problema oporezivanja radnika na internetu.

Komentari

Vaš komentar