Brnabić: Kumulativno povećanje penzija u novembru i januaru oko 19 odsto

Biznis 24. avg 202213:3933 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je u razgovoru sa predstavnicima penzionerskih udruženja da će planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. i januaru 2023. biti oko 19 odsto.

Povezane vesti

„Prioritet države i buduće vlade će biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata, naglašeno je na sastanku“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da se u mandatu nove vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema PIO i da se u rad te komisije uključe i predstavnici penzionera, kako bi zajednički radili na svim pitanjima u vezi sa penzijskim i socijalnim osiguranjem, te da je važno da se nastavi sa redovnim sastancima i razgovorima u cilju unapređenja kvaliteta života penzionera.

Brnabić je razgovarala sa predstavnicima Udruženja sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera Nezavisnost, a prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Komentari

Vaš komentar