Brnabić: Ekonomski pokazatelji bolji od očekivanih, ali ne opuštati se

Biznis 21. apr. 202116:282 komentara
Podeli:
Brnabić sastanak
Izvor: Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su ekonomski pokazatelji u prvom kvartalu ove godine bolji od očekivanih, ali da to nikako nije razlog za opuštanje.

Ona je predsedvala sednicom Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu i projekcije do kraja 2021. godine.

Povezane vesti

Ocenjeno je da je srpska industrija pokazala izuzetnu žilavost u vreme pandemije i pored određenih restrikcija koje su posebno vidljive u industrijama mesa, skroba i peciva, što je posledica, kako je objašnjeno, pada tražnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, dobre vesti stižu iz oblasti poljoprivrede, jer se u sektoru voćarstva očekuje veliki rast proizvodnje koja bi mogla da se meri sa 2013. godinom, koja je bila rekordna, a ukoliko ne bude vremenskih neprilika i pšenica će imati odličan prinos.

Кada je reč o svetskom tržištu, srpski poljopriverdni proizvodi imaju značajnu šansu, rečeno je na sednici.

Ocenjeno je da su u privredi trendovi takođe stabilni, da u sektoru putne i železničke infrastrukture radovi teku po planu, a 1. maja se očekuje početak radova na brzoj saobraćajnici Novi Sad–Ruma (Fruškogorski koridor).

U sektoru energetike ove godine počeće realizacija planiranih projekata, kao i u oblasti životne sredine i to u saradnji sa Кancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Resorni ministri su premijerku izvestili i da se problemi koji se javljaju tokom realizacije projekata rešavaju na terenu i u najkraćem vremenskom roku, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar