Beogradski Konvar novi vlasnik Jugoremedije

Biznis 06. sep. 202113:45
Podeli:
Izvor: N1

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering Konvar doo iz Beograda novi je vlasnik zrenjaninska fabrike lekova Jugoremedija, piše Danas. Oni su Jugoremediju kupili od Investicionog fonda APS, tačnije firme Project one, koja je prošle jeseni kupila fabriku lekova za 3,1 milion evra.

Project one je u međuvremenu oglasio prodaju Jugoremedije za 5,5 miliona evra i bilo je više zainteresovanih ulagača, među njima i novosadska firma Union medik koja je jedno vreme iznajmljivala ovaj pogon i tu proizvodila lekove, navodi Danas.

Pročitajte još:

Podaci o novom vlasniku registrovani su u APR-u, a izmene Statuta evidentirane su 14. juna, dok je preuzimanje fabrike nedavno počelo.

Prema saznanjima Danasa, u toku je raščušćavanje fabričkog kruga u Zrenjaninu i priprema pogona. Na pitanja o daljim planovima u firmi Konvar još uvek nisu imali komentar, dok stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić kaže da su počeli ozbilni radovi na pripremi fabrike.

„Ne koristim više kancelariju u Jugoremediji, ali ima još uvek stečajnih obaveza. U toku su dve parnice, sa dvostrano teretnim ugovorima vrednosti preko 200 miliona dinara. To su obaveze stečajne mase, iz koje bi trebalo i zaposleni da se namire“, kaže Radovan Savić, stečajni upravnik Jugoremedije.

Stečaj u zrenjaninsku Jogoremediju uveden je u decembru 2012. godine a bankrotstvo proglašeno u novembru 2016. godine.

Organizovano je 14 prodaja.

Odbor poverilaca je tokom 2017.i 2019. godine dao saglasnost da se prodaja stečajnog dužnika kao pravnog lica obavi metodom neposredne pogodbe. Tek u avgustu 2020. godine Jugoremedija je našla novog vlasnika, kada je kupio investicioni fond za 364,5 miliona dinara i pobedio u nadmetanju.

Kupljena je kao stečajni dužnik i kao pravno lice, nakon čega je Privredni sud u Zrejaninu obustavio stečajni postupak.

Komentari

Vaš komentar