„Beograd na vodi“: Od 10 miliona evra dividendi trećinu smo uplatili u budžet

Biznis 28. jul 202216:217 komentara
Podeli:
Izvor: N1

"Tokom 2021. godine, privredno društvo Beograd na vodi d.o.o. ostvarilo je ukupne prihode od 185 miliona evra, od čega je neto dobit iznosio 29,5 miliona evra, na osnovu čega su isplaćene dividende u vrednosti od 10 miliona evra, a trećina tog iznosa uplaćena je u državni budžet", rečeno je danas FoNetu u kompaniji Beograd na vodi.

Povodom današnje izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u republički budžet isplaćena dividenda iz projekta Beograd na vodi, Fonet je istoimenoj kompaniji uputio pitanja o visini dividende i zarade.

Pročitajte još:

„Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 miliona evra od početka projekta“, navodi se u odgovoru na pitanja.

Objašnjavajući zašto je trećina iznosa dividende uplaćena u budžet, iz kompanije „Beograd na vodi“ podsećaju da Srbija učestvuje u vlasništvu kompanije sa 32 odsto.

„Do sada je u Beogradu na vodi završeno sedam zgrada sa ukupno 1.500 stanova, a još toliko zgrada i stanova biće završeno do kraja ove godine. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da je do sada prodato više od 4.500 stanova“, navedeno je u odgovoru na pitanje o očekivanoj profitabilnosti projekta u narednom periodu.

Poslovni planovi kompanije su, navodi se u pisanom odgovoru, „pre svega razvojni, pa će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo je uplaćen u bužet Srbije“.

Beograd na vodi pokrenuo je, kako su ukazali, brojne infrastrukturne projekte u gradu, a angažovanje građevinske i pratećih industrija na projektu, prema njihovoj oceni, doprinosi rastu BDP.

Vučić je danas, po obilasku završnih radova na Kuli Beograd, naveo da projekat „Beograd na vodi“ danas podržava 75 odsto građana.

„Prvi put je iz projekta Beograd na vodi ove godine uplaćena dividenda u republički budžet. Em smo izgradili nešto najlepše, ljudima omogućili mesto za šetnju i provod, a ugostiteljima zaradu, em smo zaradili pare i ubacili ih u budžet“, rekao je Vučić, koji je radove na Kuli Beograd obišao u društvu Siniše Malog i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Komentari

Vaš komentar