Atanasković: Vakcinacija protiv korone važna za privredni oporavak

Biznis 19. jan. 202111:043 komentara
Podeli:
ANDJELKA ATANASKOVIC
FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković uputila je apel građanima da se vakcinišu protiv koronavirusa kako bi zajedničkim snagama pobedili zaraznu bolest, što će obezbediti dalji ekonomski rast države.

„Кoronavirus možemo da pobedimo uz pomoć imunizacije. Tako ćemo uspeti da iz pandemije izađemo što pre i sa što manje posledica. Pored zdravlja građana izuzetno je važno da sačuvamo privredu i da se što pre oporavimo od krize izazvane virusom kovid-19, sa kojom se suočava celi svet“, poručila je ministarka, saopštio je njen kabinet.

Po njenim rečima važno je da se vakcinišu svi privrednici i zaposleni u privredi, jer oni na taj način ne štite samo sebe, već i svoje porodice i kolege sa kojima rade.

„Država je u prethodnom periodu reagovala na adekvatan način i pružila pomoć privredi u teškim trenucima. Pridržavanjem preventivnih mera i masovnom imunizacijom izaći ćemo iz situacije u kojoj se nalazimo. Što pre pobedimo koronavirus, to ćemo pre uspeti da oporavimo privredu i nećemo pasti u ekonomsku provaliju“, rekla je Atanasković.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar