Atanasković: Unapređenje privrednog ambijenta u celoj Srbiji

Biznis 19. avg 202216:184 komentara
Podeli:

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković rekla je da se to ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u svim delovima Srbije i da je za Blace od 2015. do 2022. godine, programima podrške bespovratno dato 44 miliona dinara.

„Programima podrške za mala, mikro, srednja preduzeća i preduzetnike, za nabavku opreme, razvojne i start ap, bespovratno je odobreno više od 44 miliona dinara, za investicije u vrednosti od skoro 235 miliona dinara, za 16 zahteva privrednih subjekata“, rekla je Atanacković u razgovoru sa predsednikom te opštine i privrednicima, saopštilo je to ministarstvo.

Dodala je da je na teritoriji opštine Blace otvoreno 115 novih radnih mesta, kroz realizaciju dva investiciona projekta koji su podržani sredstvima podsticaja, ukupne vrednosti investicije više od dva miliona evra.

Do sledeće godine biće, kako je rekla, realizovana još dva ugovora, ukupne vrednosti ulaganja 2,3 miliona evra, koji će obezbediti još 12 radnih mesta.

Prema njenim rečima, Ministarstvo privrede podržalo je više infrastrukturnih projekata na toj opštini, završena je realizacija četiri infrastrukturna projekta ukupne vrednosti 62,4 miliona dinara, rekonstruisana je ulica Vojvode Mišića u radnoj zoni, izgrađena je deonica puta u Gornjoj Prebrezi do arheološkog nalazišta, rekonstruisan je objekat predškolske ustanove „Naša radost“ i vodovodna mreža u radnoj zoni.

U toku je, kko je navedeno, rekonstrukcija dela opštinskog puta kroz radnu zonu „Gornja Draguša“ ukupne ugovorene vrednosti više od 33 miliona dinara.

Komentari

Vaš komentar