Atanasković: Slovački privrednici zainteresovani da ulažu u Srbiju

Biznis 09. nov 202119:53 > 10. nov 2021 07:149 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Slovački privrednici zainteresovani su da počnu ili da prošire poslovanje u Srbiji, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković posle više sastanaka koji su održani prvog dana njene službene posete Bratislavi, tokom kojih je predstavila privredni ambijent u Srbiji i pogodnosti koje su na raspolaganju domaćim i stranim investitorima.

Atanasković se potom u Ambasadi Srbije sastala sa slovačkim investitorima u Srbiji i predstavnicima Udruženja Srba u Slovačkoj.

Predstavila sam im koje mogućnosti imaju u Srbiji, a poznato je da smo na prvom mestu po položaju za investitore i po rastu BDP, rekla je Atanasković.

Ona je istakla da Srbija brine o svojim ljudima, bilo gde da se nalaze.

Treba reći ljudima koliko je Srbija napredovala, koliko je uložila u svoju zemlju, koliko su se promenili infrastruktura i privredni ambijent, koliko idemo napred velikim koracima, kazala je Atanasković.

Delegacija Ministarstva privrede, na čelu sa ministarkom, i sutra u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka – Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovačke, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Komentari

Vaš komentar