Advokatski protestni odbor: Dopuna stava VKS je potpuni falsifikat

Biznis 27. okt. 202112:51 > 12:5410 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Dopuna stava Vrhovnog kasacionog suda da banke ne moraju da dokazuju svoje troškove, kosi se sa pravnom logikom i to nikome u ovoj državi nije dozvoljeno, poruka je sa konferencije za medije Advokatskog protestnog odbora. Advokati će, kako je najavljeno, 6.novembra glasati za totalnu obustavu rada dok se njihovi zahtevi ne ispune. Ističu da očekuju da će se izglasati obustava, a dokle bi trajala zavisi da od ispunjenja njihovih zahteva.

Pročitajte još:

Advokati su na konferenciji za medije ukazali da su banke naplaćujući troškove obrade kredita, tokom 2020. godine zaradi 329 miliona evra, poručuju advokati.

„Poštovane sudije, poštovane kolege advokati, poštovani profesori, dopuna stava VKS je potpuni falsifikat“, rekao je advokat Miloš Andrijasević.

Naglasio je da Vrhovni kasacioni sud pogrešno tumači odluke Evropskog suda pravde.

„Ovo što ću sada reći upućeno je pojedinim sudijama: ‘Mi smo uz vas i pružamo vam podršku'“, posebno je naglasio Andrijasević.

Podsetimo, 16. septembra, Vrhovni kasacioni sud doneo je stav da banke imaju prava da naplaćuju troškove obrade kredita, nakon čega su advokati protestovali nekoliko puta, a prethodne nedelje obustavili su rad na dva dana.

Komentari

Vaš komentar