Srbija zove investitore iz Velike Britanije

Biznis 29. okt 201413:25 > 15:53
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Londonu investicionu konferenciju, uz poruku da je Vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu.

„Naš cilj je da imamo više stranih investicija, više investicija i iz Velike Britanije“, poručio je Vučić na konferenciji „Srbija – Dan investiranja“ koju organizuje Britansko-srpska privredna komora.

Vučić je govorio je o reformskim merama koje srpska Vlada sprovodi, kao i o zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u Srbiji.

„Ova Vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji. Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, su ostvareni. Ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove Vlade“, rekao je premijer.

Vujović: Vlada Srbije će omogućiti sigurnu poslovnu klimu

Prisutnima se obratio i srpski ministar finansija Dušan Vujović istakavši da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije.

„Ova Vlada će vam omogućiti sigurnu poslovnu klimu. Mi smo na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više“, istakao je Vujović.

Na skupu je govorio i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji je istakao da su u Srbiji svi posvećeni evropskom putu, i Vlada i predstavnici poslovnog sveta, kao i narod.

„Srbija je učinila sve kada su reforme u pitanju i Srbija će se pokazati kao odgovoran partner Evropi“, istakao je Guzenbauer.

Analitičar: „Vučić se dobro pokazao“

Domaćin predavanja bio je viši savetnik LSE Džejms Ker-Lindzi koji je za gostovanje Vučića rekao da je to bila dobra prilika da se čuju stavovi Vlade Srbije koji su relativno malo poznati britanskoj javnost.

„Bilo nam je izuzetno drago što smo mogli da pozdravimo premijera Srbije u Londonskoj školi ekonomije“, rekao je Ker-Lindzi u izjavi Tanjugu.

Analitičar i poznavalac prilika na Balkanu Tim Džuda pozitivno je ocenio Vučićevo predavanje.

„Sviđao vam se ili ne, ali Vučić se dobro pokazao“, napisao je Džuda sinoć na svom Tviter nalogu.

U delegaciji sa premijerom bili su i ministri finansija i ekonomije Dušan Vujović i Željko Sertić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici SIEPE.