Obradović: Telekom u dugovima, pitanje da li su investitori spremni da ga kupe

Biznis 11. dec 202010:52 > 10:55
Podeli:
Izvor: N1

Novinar lista "Danas" Miloš Obradović je ocenio da se Telekom Srbija nalazi u velikim dugovima i da je pitanje da li je država u sledećih nekoliko godina spremna da ga proda, ali i da li su investitori spremni da ga kupe.

„On se nalazi u velikim dugovima kojim su finansirane akvizicije i sada pretpostavljam da u sledećih nekoliko godina, dok se to ne konsoliduje i dok se ne pokaže da li su te investicije profitabilne i da li donose novac, pitanje je da li će biti i država spremna da ga proda, a i da li će investitori biti spremni da ga kupe, jer teško je sada odrediti u ovako kratkom roku da li je to što je prethodnih godina investirano, da li je i u kojoj meri isplativo“, izjavio je za N1 Obradović.

On podseća da je dva puta bezuspešno pokušana privatizacija Telekoma.  

Kako su pisali mediji, pre dve godine u Beogradu je, u vezi sa mogućom akvizicijom, bio i Džon Keri, bivši državni sekretar SAD, koji bi mogao da bude zadužen za borbu protiv klimatskih promena u spoljnopolitičkom timu Džoa Bajdena.  

Naime, Keri je bio u poseti Beogradu u maju 2018, kada se razgovaralo o privatizaciji Telekom Srbije i Komercijalne banke, a tada se sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.