Maksimović: Shoppster promenio način kupovine u Srbiji

Biznis 08. dec 202010:45 > 13:40
Izvor: N1

Prezenter Miloš Maksimović izjavio je u Novom danu da je prva i najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster promenila način kupovine u Srbiji , kao i da je omogućila gledaocima da brzo i jednostavno, uz pomoć stručnjaka, upoznaju sve detalje funkcija određenih uređaja.

„Nema pravila šta se najčešće ‘šopsteruje’. Ja sam bio pomalo skeptičan, što se tiče nekih uređaja koje predstavljamo na Shoppsteru, prosto, nije u pitanju svakodnevna kupovina. Recimo, kod kupovine televizora, to nije kupovina koja se obavlja često, ali se i to prodaje preko Shoppstera. Prodaju se jednako televizori i kućni uređaji, nema pravila“, navodi Maksimović.

Prema njegovim rečima, svaka kupovina mora da uključuje i žensku komponentu, ali je nezahvalno određivati ko više kupuje, muškarci ili žene.

„Shoppster je stvar koja je trebala da nam se desi. Već dugo postoji kao koncept i kao slična stvar na nekim drugim, razvijenijim tržištima. Kada dođemo u prodavnicu, i hoćemo da kupimo nešto, nismo sigurni da li možemo da pitamo prodavca, niti da li imamo vremena. U ovom konceptu, gledaoci, odnosno kupci, imaju priliku da kroz 15 minuta upoznaju sve funkcije nekog uređaja“, ističe Maksimović.

Dodaje da je pri prezentaciji proizvoda pored prezentera u studiju uvek i neko od predstavnika kompanije, koji detaljno informiše geledaoce o svim informacijama vezanim za proizvode.

„To je nešto jedinstveno, jer ljude ukoliko zanima nešto, oni obično potraže onlajn da vide kako to radi, a ovde imaju priliku da to sve vide uživo. Da vide kako to funkcioniše sa nekim aparatom, da to nije komplikovano, i da se lakše odluče za kupovinu. Tako je Shoppster promenio način na koji kupujemo, odnosno da je u vreme kada izbegavamo da idemo u radnje, ovo – dobitni koncept“, naglašava Maksimović.

Objašnjava da kupci imaju opciju da vrate proizvod ukoliko požele, a da je kod nekih prodavaca period „probe“ –  čak 100 dana.

Shoppster

„Informišite se“  Pitajte i zovite, naš ‘Kol centar’ radi od osam ujutru do 22 uveče, i tamo možete da dobijete sve informacije“, kaže Maksimović.

Govoreći o malim brendovima, on navodi da i oni imaju svoje mesto na Shoppsteru, kao i da je ova platforma velika šansa za njih.

„Do pre početka pandemije, neke velike i male firme nisu razmišljale o onlajn kupovini. Ovo sada nam je donelo da svi o tome moramo da razmišljamo, i mislim da je to upravo šansa za male biznise, odnosno male proizvođače“, rekao je on.

Objasnio je da predstavnici malih brendove mogu da kontaktiraju Shoppster, kao i da se upoznaju sa detaljima poslovanja.

Shoppster je pokrenuo i svoj program lojalnosti, koji sve kupovine nagrađuje.

U prvi nivo – Smart, možete odmah da uđete. Sve što je potrebno, da biste već danas kupovali po Smart cenama, jeste registracija na sajtu shoppster.com. Odmah posle registracije ulazite u prvi nivo programa, gde vas svakog meseca očekuje 10 do 40% popusta na više od 50 posebno izabranih proizvoda.

Kada počnete da kupujete, sve vaše kupovine se sabiraju i – što više kupujete, više i dobijate.

Zato, kad uđete u drugi nivo programa – Smart Plus, dobijate još više pogodnosti – kupon kodove s popustom na dodatni asortiman proizvoda, koji će vam redovno stizati na mejl.

Treći i, ujedno, najviši nivo ovog programa lojalnosti je Smart Connect i u njemu su najbolje ponude. U Smart Connect nivo ulaze samo SBB i NetTV Plus korisnici. Potrebno je da se registrujete na shoppster.com preko svog Moj SBB ili NetTV naloga i automatski, pored svih pogodnosti prva dva nivoa, dobijate svakog meseca i dodatnih 50 proizvoda s popustom od 10 do 50%. Putem jednog naloga, popuste mogu da ostvare do tri različita korisnika,

N1 posluje u okviru United Medie koje je deo United Grupe.