Antić obišao dodatne radove na Koridoru 10

Biznis 06. dec 202013:36 > 13:38
Podeli:
Izvor: N1

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je dodatne radove, koji se izvode na Južnom i Istočnom kraku Koridora 10, gde se ka granici sa Bugarskom, izvode završni radovi na izgradnji petlje Sopot, kod Pirota, koja će, kako je ocenio, biti novi podsticaj za privredni razvoj Istočne Srbije.

Deonice autoputa E75 od Niša do makedonske granice i autoputa E80, koje se protežu do granice sa Bugarskom, tokom 2019. godine kompletno su otvorene za saobraćaj, podseća se u saopštenju Koridora Srbije.

Na području opština Niška Banja, Bela Palanka, Pirot i Dimitrovgrad obnavlja se oko 70 km postojećih državnih puteva čime se unapređuje postojeća putna mreža koja povezuje autoput, lokalne i regionalne centre, što stvara uslove za brži ekonomski razvoj ovog kraja.

Antić je obišao i radove na trajnoj stabilizaciji kosine C26 na sekciji Bancarevo-Crvena Reka, čime se rešava problem najmasivnijeg klizišta na Koridoru 10.

Na oba kraka Koridora 10 završavaju se radovi na trajnoj stabilizaciji kosina, a stručni tim obavlja svakodnevna merenja i stalan monitoring stabilnosti svih kosina, odnosno izgrađenih potpornih konstrukcija.

“Južni krak Koridora 10, koji smo obišli, važan je jer povezuje sever i jug zemlje, a deonica kroz Grdeličku klisuru je najteži graditeljski poduhvat do sada izveden u Srbiji. Po najvišim standardima izgrađena su dva tunela, mostovi, dve petlje, u toku su radovi na trajnoj stabilizaciji kosina 2,3 i 4, a njihov završetak je jedan od prioriteta “Koridora Srbije“, izjavio je Antić, navodi se u saopštenju.