Vučić: Ko letuje u Srbiji, plaća manji porez

Biznis 10. jun. 201513:30 > 13:36
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će građani Srbije koji budu letovali u zemlji moći da računaju na poreske olakšice, a jedna od ideja je i da oni koji odmor provedu u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju.

„Spremamo konkretne predloge na osnovu iskustava drugih zemalja. Ideja je da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju. Građani bi samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor“, rekao je Vučić za „Blic“.

Premijer je najavio i da će u petak „lično, na ulici“, započeti kampanju Vlade „Moja Srbija“, u okviru koje će građanima biti podeljeni prospekti o turističkim destinacijama u Srbiji, kako bi se zainteresovali da deo svog odmora provedu u otadžbini.

„Neke od njih su lepše od bilo koje destinacije u ostalim evropskim državama. Nije ideja da nekome uskratimo slobodu da letuje u inostranstvu, već da ukažemo na činjenicu da i mi imamo prelepu zemlju, čega često nismo svesni“, rekao je Vučić.

Prema nezvaničnim procenama, kako navodi taj list, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.

„Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države”, zaključio je Vučić.