Da li Er Srbija leti u stečaj i ima li država pare za sve veći minus kompanije?

Biznis 04. dec. 202017:33 > 19:45
Podeli:
Er Srbija
Izvor: N1

Pandemija koronavirusa dovela je aviokompanije širom sveta u nikada goru finansijsku poziciju, a posebno su ogoljeni problemi u srpsko-arapskoj Er Srbiji. Nakon analize poslovanja, predsednik Fiskalnog saveta - Pavle Petrović kaže: kompanija je spremna za stečaj.

POVEZANE VESTI

 Kakve su šanse da Er Srbija preživi? Kada su pre mesec dana mediji preneli vest da Er Srbija zaposlenima nudi otpremnine i otpušta najmanje 300 radnika – bilo je jasno da su pusti aerodromi i prizemljeni avioni uticali na profit domaćeg avio-prevoznika.

Ekonomski stručnjaci, ipak, nakon analize finansijskog stanja tvde: kriza je u „Er Srbiji“ nastupila i pre problema usled pandemije. Akumulirani gubici „pojeli“ su kapital preduzeća, ili jednostavnije: kompanija je spremna za stečaj.

„Ako iz bilansa isključimo državne dotacije za otplatu starog duga JAT-a, preduzeće je od 2015. do 2019. umesto iskazanog dobitka imalo prosečan godišnji gubitak veći od 20 miliona evra. Umesto redovnog manjka gotovine od 30 miliona evra u 2020. godini, manjak će biti od 60-70 miliona evra“, naveo je Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta.

Na računicu koju iznosi Pavle Petrović treba dodati i obaveze koje dospevaju do kraja 2020. i tokom naredne godine, što znači da će do kraja 2021, Er Srbija imati manjak u kasi od 200 miliona evra. Da li će baš taj novac Er Srbiji stići iz republičkog budžeta?

„Er Srbija se već godinama nalazi na ivici stečaja, to je preduzeće koje svake godine posluje isključivo zahvaljujući subvencijama koje dobija od države. Gubici Er Srbije jesu ogromni i mi kada pogledamo taj iznos koji je izdvojen za subvencije – Fiskalni savet je još ranije upozorio da bi 150 miliona evra moglo da bude izdvojeno upravo za to preduzeće i deo možda za EPS. Verovatno neće ceo iznos dugovanja „Er Srbije“ biti pokriven iz budžeta, ali, da realno je očekivati da nas očekuje jedan izrazito veliki trošak za Er Srbiju“, kaže Aleksandar Milošević, ekonomski novinar dnevnog lista Danas.

Nekadašnji direktor „JAT ervejza“ – Predrag Vujović poručuje da nema ni ekonomskog ni političkog opravdanja da država finansira Er Srbiju. Poziva se na prognoze za evropsko tržište da bi nacionalne avio-kompanije u srednjim i malim evropskim državama mogle da nestanu.

Da li će u aktuelnim okolnostima opstati Er Srbija?

Možemo očekivati, a to je taj deo političkog aspekta – da se aktuelna vlast neće odreći nacionalne kompanije, kaže urednik Tango Six-a Petar Vojinović. A s druge strane, imamo industriju koja je u jednom kolapsu potražnje, i zaista niko ne može sa pouzdanošću reći da li sva ova državna nadoknađivanja gubitaka koronauticaja pomažu aviokompanija ili kao što je Fiskalni savet rekao – da su tu neki raniji problemi, dodao je.

Jedini način da se „Er Srbija“ osposobi da samostalno i održivo posluje, odnosno preživi finansijsku krizu – prema mišljenju Fiskalnog saveta jeste restrukturiranje kompanije i promena modela poslovanja. Da li bi menadžment „Er Srbije“ bio spreman na takav potez?