PKS pokrenula besplatni program pomoći za mikro, mala i srednja preduzeća

Biznis 30. nov 202014:40 > 14:41
Podeli:
Izvor: N1

Centar za digitalnu transforomaciju Privredne komore Srbije (PKS) pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program "Speed 2.0" koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program „Speed 2.0“ na sajtu Centra za digitalnu transformaciju (CDT).

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će online analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja, poručeno je iz PKS.

Preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronadju rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne trasnformacije. Iz PKS su naveli da su konsultanti Centra za digitalnu transformaciju već radili sa oko stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa „Speed 1.0“, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

Sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika – test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti, a kroz tu samoevaluaciju dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije koronavirusa. Program „Speed 2.0“ razvijen je uz podršku PKS i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.