Čokoladni Deda Mraz sa maskom preko lica hit poklon u Mađarskoj

Biznis 26. nov. 202016:03 > 16:14
Podeli:
Izvor: Reuters/Bernadett Szabo

Lajošmiže, mađarski grad u kojem će građani za novogodišnje praznike moći da kupe čokoladnog deda mraza sa maskom preko lica. U duhu praznika a i epidemije.

„Ove male maske pravim od marcipana i stavljam ih na lice Deda Mrazeva, ali pažljivo kako bi pokrio i usta i nos. To smo zamislili kao neku šalu, ali je privuklo pažnju velikog broja ljudi, takođe smo i doživeli velike napade“, kaže proizvođač čokolade Laslo Rimoci.

U početku kupci su bili zaprepašćeni, ali sada imaju veliki broj porudžbina. U svojoj radionici naprave u proseku oko 100 Deda Mrazeva dnevno.

„Problem je bio u maskama i zbog čega promovišem nošenje maski koje nisu nimalo udobne ni praktične. S moje tačke gledišta, kada dođe vreme Deda Mraza moraćemo svi da nosimo maske, a Deda Mraz tradicionalno predstavlja dobar primer i posebno deci šalje jaku poruku. Imali smo već upakovane čokoladne Deda Mrazeve ali smo morali da ih otpakujemo i stavimo masku, jer kupci sada hoće samo Deda Mraza sa maskom“, naveo je Rimoci.

„Nažalost, danas je ovo glavna tema i gorući problem, tako da kupiću jednog, čisto da ga imam kod kuće“, kaže jedan od kupaca.

Pored ovog najtraženijeg čokoladnog proizvoda, u ovoj radionici proizvode se i drugi proizvodi od čokolade, a vlasnik kaže da su preživeli veliku krizu nakon prvog talasa koronavirusa. Dok otkucava račun kupcu i pakuje još jednog Deda Mraza, prodavac se nada da će sledeće godine ovaj trend biti samo sećanje.