Potpredsednik Delte: Cena bila visoka, vratićemo Sava centru stari sjaj

Biznis 09. nov 202017:26 > 18:51
Podeli:
Izvor: N1

Sava centar je gubitaš, gubi dva miliona evra, tamo ima samo 16 hiljada kvadrata komercijalnog prostora, tu su sve sale koje se iznajmljuju, a kada saberete prodajnu cenu sa potrebnim ulaganjima, nismo bili zadovoljni prvom cenom od 27, 5 miliona evra i nismo dali ponudu. I ova cena od 17, 5 miliona evra je visoka, ali da je procenjeno da bude prihvaćena, kaže Živorad Vasić, potpredsednik kompanije Delta.

Konsultanti Delta holdinga zaključili su da su potrebna ulaganja veća od 50 miliona evra za renoviranje Sava centra. Komentarišući ocene da je vrednost Sava centra potcenjena, Vasić pita zašto se i druge kompanije nisu javile na tender, ako je sve toliko isplativo i jeftino.

Podseća da je Delta kompanija sve započete projekte završila, da je od osnivanja uložila 2,5 milijardi evra, da ima Holiday Inn i Bel expo centar, i da ima dve odgovornosti kada je reč o Sava centru, da uloži predvidjenu sumu i renovira objekat spolja i unutra, vrati mu stari sjaj i omogući kapacitete za kongresni turizam, ali i odgovornost prema gradjanima, da Sava centar zadrži stari izgled, kao i nekadašnji Intercontinental, sada Kraun Plaza, koji je takodje renovirala Delta.

POVEZANE VESTI

Kada 5.000 ljudi dodje na neki kongres koji bude organizovan u Sava centru, od toga će imati korist i grad Beograd i država, napominje potpredsednik kompanije Delta.

Komentarišući kritike da su svi zaposleni u Sava centru pod pritiskom morali da napuste preduzeće pre prodaje, on kaže da nije upoznat sa tim, da su uslovi tendera bili jasni, što se tiče zaposlenih na dugi niz godina koji su u Sava centru radili, postoji jasna obaveza u tenderu, koji Delta u potpunosti ispunjava.

Na pitanje koje su ugovorne obaveze, Vasić ne precizira kako ona reguliše status tih radnika, ali napominje da je obaveza da se u narednih pet godina Sava centar mora renovirati.

U renoviranom kongresnom centru postojaće digitalne komunikacije, kafići i restorani, rent a car agencija, usluge vodiča, sve što očekuju gosti i učesnici kongresa.

Što se tiče ugovora za zakupcima prostora u Sava centru, i ugovora sa Telekomom na 10 godina sklopljenim neposredno pre tendera, Vasić kaže da u tenderskoj dokumentaciji piše da takvih zakupaca ima više od 176.

Potpredsednik kompanije Delta ističe da će svaki ugovor biti pregledan i napravljen tako da bude komercijalan i da bude kako treba.

„Ne znam šta Telekom zakupljuje i koliko kvadrata, ali Delta holding je uvek je imala mnogo partnera. U svakom slučaju, vratićemo Sava centru stari sjaj, napravićemo kongresni centar kakav treba Beogradu“, zaključuje Vasić.