Delta: Za obnovu Sava centra 60 miliona evra, radovi čim se steknu uslovi

Biznis 09. nov. 202011:15 > 11:18
Podeli:
Izvor: N1

Predstavnica kompanije Delta real estate Zorana Burlić potvrdila je da će novi vlasnik u obnovu Sava centra uložiti 60 miliona evra, što je više pd zahtevanih 50 miliona u petogodišjem periodu.

Na pitanje Nova.rs šta će biti sa brojnim privatnim zakupcima prostora u Sava centru, ona je odgovorila da će sa početkom rekonstrukcije i oni morati da napuste svoje lokale.

POVEZANE VESTI

“Videćemo, ali kao što znate, kada krene rekonstrukcija, poslovni prostor mora da se isprazni, jer reč je o kompletnom renoviranju tog prostora”, navela je Burlić.

Kada je reč o projekciji vremena potrebnom za rekonstrukciju, ona je podsetila da je, prema ugovoru, rok pet godina da se završi investicija.

“Mi očekujemo da ćemo krenuti u tu investiciju čim se steknu uslovi i da će se to završiti u kraćem roku”, rekla je Zorana Burlić.

Smatra da je cena od 17,5 miliona evra visoka, s obzirom na neophodna ulaganja.

“Smatram da malo koja kompanija u ovo vreme, ne samo u zemlji već i u regionu, može da iznese ovoliku investiciju i da bude sigurna da će biti uspešan projekatmi da će Sava centar i Beograd postati jedan od najvažnijih kongresnih centara u regionu”, ocenila je direktorka Delta real estate.

Podsetila je i da je Sava centar prostorno povezan sa hotelom Kraun plaza, koji je takođe u vlasništvu kompanije Delta.

Rekonstrukcija Centra Sava počeće, kaže “čim se steknu uslovi”.

“Prvo moramo da uradimo projekat. Plan nam je da angažujemo najpoznatije svetske projektante iz oblasti kongresnog turizma, da vidimo kako ćemo da pozicioniramo taj kongresni centar i onda da krenemo u izradu projekta i pribavljanje svih dozvola za rekonstrukciju”, objasnila je Burlić.