EPS: Nemamo informacije od sindikata da su sprovodili anketu o promeni operatora

Biznis 04. nov 202012:14 > 12:19
Podeli:
Izvor: N1

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije u saopštenju dostavljenom medijima tvrdi da ni EPS niti operator distributivnog sistema EPS Distribucija nisu sprovodili nikakvu anketu zaposlenih koja se odnosi na promene kablovskog operatora, kao i da nemaju "ni zvanične informacije niti obaveštenje Sindikata radnika EPS da je sindikat sprovodio anketu".

Podsetimo, Televiziji N1 javilo se više radnika Elektroprivrede Srbije koji navode da su suočeni sa pritiscima da promene kablovskog operatora u svojim domovima i da, ukoliko su korisnici usluga SBB-a, pređu na mrežu državnog kablovskog operatora.

Izvor : N1

Radnik Elektroprivrede Srbije koji je insistirao na zaštiti identiteta dostavio je televiziji N1 ovu tabelu koja, kako nam je rekao, kruži u različitim sektorima EPS-a, i služi za popisivanje ko je od zaposlenih korisnik MTS-a, a ko SBB-a – sve posebnom kolonom u koju se upisuje vreme do isticanja ugovora sa SBB-om. Pritisak se, naveo je, odvija preko Sindikata radnika EPS-a. 

N1 je u ponedeljak poslao pitanja o saznanjima koja ima i rukovodstvu Elektroprivrede Srbije i Sindikatu radnika EPS-a, međutim nikakav odgovor nismo dobili ni dan posle upućenog zahteva. Odgovori nisu stigli N1, ali se danas EPS oglašava saopštenjem.

POVEZANE VESTI

„Takođe, niko od nadležnih u EPS nije davao bilo kakve naloge da se sprovodi anketiranje zaposlenih po pitanju usluge KDS operatora. EPS nema ni zvanične informacije niti obaveštenje Sindikata radnika EPS da je sindikat sprovodio anketu“, navodi se u saopštenju u kome se dodaje da najoštrije demantuju medijske navode da su zaposleni primorani da učestvuju u bilo kakvoj anketi. U prilogu N1 takve tvrdnje nema.

EPS, navodi se dalje u saopštenju, kaže da svaki zaposleni, u slučaju da oseća ugroženost prava na poslu, ima pravo da to anonimno prijavi kroz postupak uzbunjivanja.

SBB je deo United Grupe, u okviru koje posluje i N1.