Završena eksproprijacija zemljišta na prvoj deonici autoputa od Niša do Prištine

Biznis 13. okt. 202010:28 > 10:31
Podeli:
Izvor: N1

Završena je eksproprijacija zemljišta na prvoj deonici autoputa od Niša do Prištine, a na celokupnoj trasi nove saobraćajnice na području opštine Merošina eksproprisano je 75 odsto zemljišta, rekao je za agenciju Beta predsednik opštine Merošina Saša Jovanović.

On je podsetio da je trasa autoputa na području opštine Merošina duga 15,7 kilometara i da bi bila izgrađena potrebno je eksproprisati oko 1.500 parcela, dok će samo jedna kuća morati da bude otkupljena.

„Gradnja auto-puta krenuće od petlje ‘Merošina’ kod sela Balajnca i eksproprijaciju smo završili na toj prvoj deonici dugoj 5,5 kilometara“, objasnio je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, postojeći put na toj deonici biće iskorišćen za desnu stranu autoputa, dok će se graditi leva strana autoputa, iz pravca Niša ka Merošini.

„Privodimo kraju eksproprijaciju zemljišta u ataru sela Baličevac, a potrebno je da zemljište bude otkupljeno još u ataru sela Jug Bogdanovac i Arbanasce. Kod Arbanasca se na području opštine Merošina završava trasa novog auto-puta“, izjavio je Jovanović.

On je kazao da veruje da će eksproprijacija zemljišta na trasi auto-puta kroz tu opštinu biti završena do marta, kada bi i trebalo da krene izgradnja prve deonice.