Brnabić: Kompanije iz Kine sačuvale desetine hiljada radnih mesta u Srbiji

Biznis 12. okt. 202013:24 > 13:30
Podeli:
Izvor: Tanjug / Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je kineskim kompanijama koje su investirale u Srbiju, ističući da su, zahvaljujući njima, sačuvane desetine hiljada radnih mesta i otvorene hiljade novih.

Ona je, uoči sastanka sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Jang Djiečiem koji je u poseti Srbiji, kazala da današnji sastanak nije protokolaran jer će se proći kroz sve konkretne zajedničke projekte i planove.

Srbija će „u najkraćem mogućem roku, a svakako do 3. novembra, dobiti novu Vladu, ali mogu da vam garantujem da će nova Vlada jednako, kao i Vlada u prethodnom mandatu, biti posvećena strateškom partnerstvu i daljem razvoju čeličnog prijateljstva naše dve zemlje“, kazala je Brnabić koja je mandatarka za sastavljanje Vlade.

Njen kineski sagovornik je zahvalio zbog unapredjenja saradnje i istakao da „državni vrh (Srbije) pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Kinom“ i Srbiji i Beogradu, kako je kazao, čestitao zbog novih uspehaa u društveno-ekomomskom razvoju poslednjih godina.