British American Tobacco planira povećanje izvoza fabrike u Vranju

Biznis 06. okt. 202013:37 > 13:41
Podeli:
Izvor: Shuterstock

Duvanska kompanija British American Tobacco saopštila je da planira da izvoz njene fabrike u Vranju premaši trećinu ukupne proizvodnje.

„Veoma smo ponosni što smo u godini jubileja obeležili i 135 godina fabrike u Vranju, koja je danas jedna od najuspešnijih u našem globalnom sistemu. Potvrda uspešnosti stigla je i u vidu odluke naše kompanije da od ove godine u Vranju proizvodi cigarete ‘dunhill’, jedan od naših najpoznatijih proizvoda iz premijum klase“, rekao je direktor BAT fabrike u Vranju Tamaš Njaka.

On je istakao da će povećanje proizvodnje i izvoza fabrike u Vranju biti „velika stvar za kompaniju i privredu Srbije“.

„Nastavićemo sa ulaganjima u modernizaciju proizvodnje, ali i visokim standardima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kako bismo ostali pouzdan partner na srpskom tržištu“, kazao je Njaka.

BAT ove godine obeležava 135 godina rada fabrike u Vranju i 17 godina poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje. Od dolaska u Srbiju, kompanija BAT je u fabriku u Vranju uložila 270 miliona evra.

BAT je jedan od najvećih britanskih investitora u Srbiji, a do sada je uplatio više od dve milijarde evra u budžet Srbije putem poreza i akciza.