Najavljeno ulaganje od 1,5 milijarde evra u Crnu Goru do 2022. godine

Biznis 05. okt 202011:34 > 11:40
Podeli:
Izvor: N1

Članice Saveta stranih investitora nastavljaju sa ulaganjem i sa realizacijom planiranih investicija, i kao što je ranije najavljeno, u periodu 2020-2022 u Crnu Goru će uložiti oko milijardu i po evra.

Investicije će biti realizovane u sektorima turizma, energetike, elektronskih komunikacija i osiguranja.

U Savetu podsećaju da su u prethodnom periodu, u saradnji sa Vladom, pokrenuli brojne procese koji se tiču unapređenja poslovnog ambijenta, posebno regulatornog okvira.

Na pitanje da li u kontekstu promene vlasti u Crnoj Gori očekuju promenu poslovnog ambijenta, u Savetu su rekli da je pred novom vladom puno izazova, imajući u vidu globalnu ekonomsku situaciju usled pandemije korona virusa.

Oni očekuju da nova vlada, zajedno sa poslovnom zajednicom, nastavi aktivnosti na planu unapređenja poslovnog ambijenta i strukturnih reformi i navode da sektor informacionih i komunikacionih tehnologija predstavlja rastući potencijal za Crnu Goru i ICT rešenja kao preduslov za dalji razvoj u svim sektorima.

Verujemo da će nova vlada prepoznati ove prioritete u kontekstu aktuelne ekonomske situacije i prevazilaženja posledica pandemije koronavirusa, poručili su iz Saveta.