Ove nedelje odluka da li će se cena Sava centra spustiti za dodatnih 20 odsto

Biznis 30. sep 202013:08 > 13:11
Podeli:
Izvor: N1

Tokom ove nedelje biće doneta odluka da li će se, posle neuspešne prodaje Sava centra, iskoristiti zakonsko pravo i cena spustiti za dodatnih 20 odsto, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

On je za TV Prva rekao da Sava centar pravi gubitke i da su u 2019. i 2020. godini gubici iznosili 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 miliona evra. 

POVEZANE VESTI:

„Od 2010. godine do danas grad Beograd je pokrivao oko 22 miliona evra gubitaka ovog preduzeća. Ako tome dodamo da Sava centar gradu ne plaća porez na imovinu, dug iznosi oko 7,7 miliona evra“, rekao je Vesić i objasnio da je za rekonstrukciju potrebno najmanje 50 miliona evra. 

Prema njegovim rečima, za prodaju Sava centra potrebno je ispuniti dva uslova – prvi je da na mestu Sava centra nije moguće graditi drugi objekat, osim što je moguće renovirati postojeći, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a drugi da se uloži najmanje 50 miliona evra.

Vesić je objasnio da ako se opet niko ne javi nema mogućnost da se dalje spušta cena, već se vraćamo na prvu početnu cenu i čekamo neka bolja vremena.