Rok za prijavu mladih za "Moju prvu platu" pomeren za 8. oktobar

Biznis 30. sep. 202012:49 > 12:53
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Za učešće u programu "Moja prva plata" stiglo je više od 10.000 prijava zainteresovanih kompanija, koje su oglasile skoro 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta, a otvaranje prijava za mlade koju su zainteresovani da počnu svoju radnu karijeru, pomeren je za 8. oktobar, saopštila je Vlada.

Kako se navodi, rok je pomeren za 8. oktobar zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija.

Vlada je navela da je u toku pažljiva provera ispunjenosti uslova kompanija za učešće u programu i stručna definisanje svih pozicija.

Pri tome, više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca koje stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija.

Nakon utvrđivanja konačne liste kompanija i pozicija na koje se kandidati mogu javiti, 8. oktobra biće otvoren poziv za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za potrebe prijave kompanija, oglašavanje pozicija i prijave kandidata, napravljen je jedinstveni portal koji je omogućio privredi i mladima da ne moraju ništa da dostavljaju u papirnom obliku, već sve potrebno mogu da odrade elektronski, putem portala „Moja prva plata“.

Program „Moja prva plata“ Vlada Srbije pokrenula je sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje, imaće 10.000 mladih u šta će država investirati dve milijarde dinara, podsetila je Vlada.