Vučić s predstavnicima kompanije Nidec: Investicija odlična odluka za obe strane

Biznis 17. sep 202013:38 > 13:42
Podeli:
Izvor: Tanjug/Instagram "buducnostsrbijeav"

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom korporacije Nidec, vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora i izrazio lična uveravanja da bi odluka te korporacije da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Kako se navodi, Vučić je istakao da su Vlada Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje.

Predsednik korporacije Nidec Jun Seki izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidec za 20 godina poslovanja investirao više od dve milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Vučić i predsednik kompanije Nidec Jun Seki izrazili su očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

https://www.instagram.com/p/CFO8LE4J5pK/