Bastać: Firma koja je kupila Beograđanku želi i zgradu BIGZ-a

Biznis 15. sep. 202010:43 > 10:52
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać tvrdi da kompanija "Marera propertiz" koja je nedavno kupila "Beograđanku", planira i akviziciju zgrade BIGZ-a kod Mostarske petlje.

„Indikativno je da je u aprilu ove godine kapitalom sa Kipra, osnovana firma sugestivnog naziva MPP BIGZ, a kojom upravlja Milana Srećkov – ista osoba koja je na čelu Marera propertiza i firme koja je kupila ‘Beograđanku’. Takođe, firma koja se nameračila na zgradu BIGZ-a u osnivačkom kapitalu ima svega 100 dinara“, naveo je Bastać u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

Iako je bord direktora (Akcionarskog društva BIGZ Pablišing) doneo odluku o prodaji, vlasništvo nad zgradom BIGZ-a ima Skupština akcionara koja već dva puta u toku ove godine odlaže sednice na kojima treba da se usvoji odluka o prodaji zgrade, dodao je Bastać.

„Moguće je da se većinski akcionar iz Hrvatske protivi prodaji i usporava planove ekipe Siniše Malog“, poručio je nekadašnji predsednik opštine Stari grad.

Gradsku vlast je upitao i šta će nakon prodaje zgrade BIGZ-a biti sa mladim umetnicima, dizajnerima, arhitektama i ostalim trenutnim korisnicima bivše zgrade državne štamparije.