Posle šest meseci ponovo počeli letovi na aerodromu u Pekingu

Biznis 03. sep 202008:59 > 09:07
Podeli:
Izvor: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/File Photo

Glavni međunarodni aerodrom u Pekingu počeo je ponovo da prima međunarodne letove iz ograničenog broja zemalja za koje se smatra da su niskog rizika za infekciju koronavirusom. Putnici iz Kambodže, Grčke, Danske, Tajlanda, Pakistana, Austrije, Kanade i Švedske moraju pre ulaska na let da pokažu negativan test nukleinske kiseline na koronavirus, rekao je novinarima portparol gradske vlade Su Hedžijan.

Dolazak putnika u Peking će biti ograničen na oko 500 dnevno tokom prvog perioda i svi će morati da budu podvrgnuti dodatnim testovima po dolasku, a posle sledi dvonedeljni karantin.

Prvi let u novom aranžmanu, Er Čajna CA746 stigao je iz kambodžanske prestonice Pnom Pena nešto pre sedam sati.

Početkom marta svi međunarodni letovi za Peking bili su preusmereni na desetak drugih gradova gde su putnici testirani i procesuirani pre nego što im je dozvoljeno da otputuju u glavni grad Kine.

U Kini nedeljama nije zabeležen novi slučaj infekcije koronavirusom a u četvrtak je prijavljeno 11 slučajeva, i svi su došli iz inostranstva.

Kina je ukupno zabeležila 4.634 umrlih od kovida-19 a ukupno 85.077 slučajeva inficiranja od kada je virus prvi put detektovan u centralnom kineskom gradu Vuhanu krajem prošle godine, i posle prerastao u globalnu pandemiju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.