Svetski ekonomski forumu u Davosu odložen za leto sledeće godine

Biznis 26. avg. 202017:26 > 17:41
Podeli:
Izvor: XINHUA/PIXSELL

Svetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj, koji se obično održava u januaru, odložen je za naredno leto, jer nisu ispunjeni svi uslovi za "bezbedno" organizovanje skupa u januaru zbog epidemije koronavirusa, saopštila je uprava Foruma.

„Svetski ekonomski forum je odlučio da godišnji skup u Davosu odloži za početak narednog leta“, izjavio je neimenovani portparol i dodao da je prema preporukama stručnjaka „nemoguće bezbedno organizovati forum u januaru“.

Portparol je rekao da nije bilo lako doneti odluku, jer postoji hitna potreba sastanka međunarodnih lidera o periodu posle pandemije. Organizacija nije navela datum održavanja skupa, a nagovestila je mogućnost da Forum ne bude u Davosu.

„Dobićete detalje o datumima i mestu održavanja našeg odloženog Foruma čim se budu ispunili uslovi za garantovanje zdravlja i bezbednosti svih učesnika“, dodao je portparol.

Uprava Foruma je početkom juna saopštila da želi održavanje skupa u uobičajenom terminu u švajcarskim Alpima, ali u izmenjenom formatu, delom onlajn.

Uprava je sada navela da će u uobičajenom terminu, u nedelji od 25. januara, organizovati „virtuelne razgovore“ visokih zvaničnika o svetu kakav će biti 2021. godine.

Više vesti o kovidu-19, pandemiji i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte u BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.