Uzbunjivač iz "Jure": Sada se poštuju sve epidemiološke mere

Biznis 25. avg 202019:48 > 19:49
Podeli:
Izvor: N1

Radnik fabrike "Jura" iz Rače Slaviša Pajović izjavio je u Danu uživo da se sada u toj fabrici poštuju sve propisane epidemiološke mere, što, dodaje, nije bio slučaj kada je on uhapšen. "U tom trenutku Jura nam je obezbedila maske, ali nije dezinfekciona sredstva i socijalna distanca nije bila poštovana. Mi smo 6.4. stali s radom tražeći ili smanjen obim proizvodnje ili prestanak rada na dve nedelje", kaže.

Radnik fabrike „Jura“ iz Rače Slaviša Pajović optužen je tokom prvog talasa koronavirusa za krivično delo izazivanje panike i nereda pošto je izašao iz kruga fabrike gde je sa kolegama razgovarao o tome „što „Jura“ ne poštuje dogovorene mere zaštite zaposlenih protiv širenja koronavirusa“.

POVEZANE VESTI

Kako kaže Pajović, epiloga ima – tužilac je odustao od daljeg gonjenja.

„Ja sam priveden i protiv mene je pokrenut krivični postupak zbog izazivanja panike i nereda“, kaže on.

Govorio je, dodaje, o celokupnoj zaštiti u tom trenutku od kovida-19.

„U tom trenutku Jura nam je obezbedila maske, ali nije dezinfekciona sredstva i socijalna distanca nije bila poštovana. Mi smo 6.4. stali s radom tražeći ili smanjen obim proizvodnje ili prestanak rada na dve nedelje“, kaže.

Ističe da se sada sve poštuje.

„Što se tiče zaštite, sve je u redu, ali u trenutku kada sam ja uhapšen nije bilo“, kaže.

Kako je rekao, čovek ne može nikada da bude potpuno siguran.

„Nama poslodavac kupuje zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, redovno svakog dana obaveštavaju preko razglasa o primenama tih istih“, kaže.

Sindikat nezavisnost je, kaže Pajović, tada učestvovao u razgovoru sa poslodavcima da bi se našlo pravo rešenje za ispunjavanje epidemioloških mera.

„Ja sam osetio ličnu potrebu da nakon tog hapšenja pristupim članstvu sindikata i samim tim da pomognem radničkoj klasi u Srbiji i Pokretu slobodna Srbija, čiji sam danas član“, kaže on, dodajući da u preduzeću nije imao problema.

Više vesti o kovidu-19 čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.