Brnabić: Kroz Moju prvu platu ulažemo u 10.000 mladih, pomažemo im da nađu posao

Biznis 17. avg. 202013:37 > 13:38
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Senti da Vlada kroz program "Moja prva plata" ulaže dve milijarde dinara u 10.000 mladih kako bi oni stekli prvo radno iskustvo i lakše pronašli trajno zaposlenje, saopštila je Vlada.

 Brnabić je na predstavljaju programa u fabrici „Biospringer“ najavila da će, ukoliko taj program bude uspešan, to biti samo početak kada je reč o takvom vidu podsticanja zapošljavanja mladih.

Programom je predviđeno da mladima sa srednjim obrazovanjem bude isplaćivana mesečna novčana naknada od 20.000 dinara, a za one sa visokim obrazovanjem naknada od 24.000 dinara.

Novac će biti isplaćivan direktno mladima preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a pored iznosa koji isplaćuje država, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva.

Brnabić je rekla da očekuje da će posle devet meseci mladi koji budu angažovani zahvaljujući ovom programu, ostati da rade u kompanijama koje su ih angažovale.

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu trebalo bi da objave konkretne radne pozicije na portalu www.mojaprvaplata.gov.rs od 17. avgusta do 25. septembra.

Kompanije se prijavljuju elektronskim sertifikatom čime se garantuje pouzdanost i autentičnost podnosioca prijave.

Od 1. oktobra počinje rok svim zainteresovanim kandidatima da konkurišu na neku od ponuđenih pozicija.

Brnabić je dodala da mladi već od danas mogu da pristupe portalu „Moja prva plata“ i upoznaju se sa pozicijama za koje će moći da konkurišu.