Dok sindikati očekuju otpuštanja, Đorđević tvrdi da zaposlenost raste

Biznis 16. jul. 202011:58 > 12:03
Podeli:
Izvor: N1

"U Srbiji je u maju registrovano dva odsto više zaposlenih lica nego u istom periodu prethodne godine, dok je u odnosu na april tekuće godine zabeleženo povećanje od 1,1 odsto", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

POVEZANE VESTI

„U maju 2020. godine u Srbiji registrovano je 2.203.247 zaposlenih osoba, što u odnosu na isti mesec prethodne godine predstavlja povećanje za 43.918 lica. U odnosu na april 2020. godine zabeleženo je povećanje broja zaposlenih od 1,1 odsto, odnosno za 23.563 lica“, kazao je Đorđević, saopštilo je ministarstvo.

Đorđević je ocenio da ti podaci pokazuju da se „krećemo u dobrom pravcu i da imamo dobru osnovu da prebrodimo krizu sa kojom se celi svet suočava usled epidemije korona virusa“.

Kako je precizirano, posmatrano po sektorima delatnosti, porast zaposlenosti je u maju, prema prethodnim podacima, najveći u trgovini na veliko i malo i popravci motornih vozila, uslugama smeštaja i ishrane, prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.

Tokom borbe protiv koronavirusa, zdravstveni i socijalni radnici bili su najviše angažovani, pa je u maju 2020. godine u odnosu na isti period prethodne godine ukupan broj zaposlenih veći za 1,2 odsto, odnosno 1.747 lica.

Sve o koronavirusu čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.