Lidl kupio parcelu u Užicu

Biznis 20. maj. 201513:21 > 13:28
Podeli:
Izvor: EPA

Užice je prodalo nemačkom trgovinskom lancu "Lidl" parcelu, u krugu bivše kasarne u Krčagovu, za 601.000 evra, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Lidl“ je bio jedini zainteresovan za kupovinu parcele površine 70 ari i bio spreman da plati 44.000 evra više od procenjene tržišne vrednosti, koja je bila 557.000 evra, rekao je Petković.

Ugovor sa „Lidlom“ biće potpisan naredne sedmice.

„Posle potpisivanja ugovora ‘Lidl’ ima obavezu da u roku od 15 dana uplati celokupnu sumu. Obaveza grada je da uredi infrastrukturno lokaciju i sruši dva objekta koji se nalaze na parceli. Za tu namenu izdvojiće se od osam do 10 miliona dinara, koliko će i ‘Lidl’ biti u obavezi da plati doprinos za uređenje građevinskog zemljišta“, kazao je Petković.

Novac ide i za sanaciju akumulacije Vrutci

Gradonačelnik Užica je istakao da će novac od prodaje parcele „Lidlu“ biti iskorišćen za finansiranje kapitalnih investicija u gradu, poput rekonstrukcije Fabrike vode, sanacije akumulacije Vrutci, izgradnje postrojenja za otpadne vode, azila za pse i završetak vrtića na Pori i sportske hale u Krčagovu.

„Takođe zahvaljujući ovoj prodaji grad će odustati od podizanja kredita za likvidnost od 50 miliona dinara“, rekao je Petković.

Prema rečima člana Gradskog veća za privredu Milana Vitića „Lidl“ će u Krčagovu početom naredne godine izgraditi prodajni objekat od dve i po hiljade kvadrata, u kome će biti zaposleno od 20 do 30 radnika.