Vesić obišao radove na saobraćajnici C39 u Privrednoj zoni na Novom Beogradu

Biznis 13. jul 202015:52 > 15:57
Izvor: Fonet

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na izgradnji saobraćajnice C39 u Privrednoj zoni "Auto-put" na Novom Beogradu i istakao da je izgradnja ove ulice veoma značajna jer će omogućiti da se auto-putem pristupi Privrednoj zoni.

„Ova saobraćajnica duga je 605 metara, imaće širinu 21 metar, a ispod nje se radi kompletna kišna i fekalna kanalizacija“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je naveo da će biti zasađeno 80 stabala, biće i oko 44 ara travnatih površina, kao i 18 stubova javnog osvetljenja.

„Izgradnjom saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom biće opremljen deo privredne zone u kojoj je nekoliko investitora već kupilo zemljište na licitacijama koje je organizovao Grad Beograd, a realizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, rekao je on.

Vesić je najavio da će se u budućnosti raditi saobraćajnica S40 koja će omogućiti pristup i drugim lokacijama koje su planirane za prodaju, a zatim i ulica koja vodi ka Veletržnici.

„Na taj način će ovaj kraj biti potpuno saobraćajno i infrastrukturno opremljen, jer ovde će se u nekoj budućnosti nalaziti kvantaška pijaca koja će biti premeštena iz Bloka 42“, piše u saopštenju.