Lađevci uskoro civilno-vojni aerodrom

Biznis 19. maj. 201515:22 > 15:27
Podeli:
Izvor: Tanjug/Aleksandar Stojanović

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da će aerodrom Lađevci vrlo uskoro biti civilno-vojni aerodrom.

„Verujem da ćemo konačno rešavanje statusa aerodroma Lađevci urediti u ovoj godini“, rekla je Mihajlovićeva u skupštinskoj raspravi o izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Ona je dodala da je mnogo toga već moralo da bude urađeno, da su napravljeni terminali, ali da nisu stvoreni uslovi za sletanje i poletanje, kao i da se trenutno radi na proširivanju piste.

„Znači, moglo je da bude brže i moglo je već da bude završeno, mogli smo već sada svi da govorimo o tome da su Lađevci civilno-vojni aerodrom, a ne da još radimo na tome da uspostavimo mogućnosti da on to zaista i bude“, rekla je Mihajlović.

Izvor : N1

Nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je posao započet u vreme vlade Mirka Cvetkovića, da je zgrada na Lađevcima završena u aprilu 2012. godine, kao i najnoviji toranj, a da je bio plan da u leto 2013. godine avioni uveliko lete.

„Aerodrom je osposobljen i danas da sleću ‘ATR avioni’”, poručio je Šutanovac, na šta mu je Mihajlović odgovorila da je tačno da je aerodrom osposobljen za „ATR“ avione, ali „da je sve što je napravljeno, napravljeno za jedno sletanje i medijsku propagandu koju ste vodili 2011. godine“.

„Nije stvar da li je zgrada lepa, bila sam tamo, prelepa je, sve je prelepo, samo što je prazno. To nije svrha aerodroma“, rekla je Mihajlović.