Stojiljković: Sindikati, poslodavci kažu – jedan paket pomoći neće biti dovoljan

Biznis 03. jul. 202015:50 > 15:51
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Predsedavajući SES-a i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković rekao je da SES "treba učiniti važnom institucijom", jer ona to do sada nije bila, i ocenio da sada "nema vlade sa kojom se može pregovarati". Naveo je da i sindikati i poslodavci smatraju da jedan paket pomoći privredi neće biti dovoljan, i da će morati da se menja finansijska politika.

„Sredstva su se delila neselektivno i dodeljivana su onima kojima možda nisu trebala, mora doći do drugog paketa mera uz veću kontrolu kome se pomoć daje“, kazao je Stojiljković.

POVEZANE VESTI

Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković upozorio je zaposlene da ne treba da poslodavcu vraćaju novac koji su dobili od države na ime minimalca.

Rekao je da će sindikati uticati na mere koje će biti selektivnije u oblasti ugostiteljstva, hotelijerstva i drumskog prevoza.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić kazao je da postoji duboka zabrinutost za deo privrede koji je veoma oštećen i da treba voditi računa i o budućem uticaju širenja korona virusa na privredne aktivnosti.

„Tu je i zabrinutost za povratni efekat iz inostranstva i kako će privrede drugih zemalja pogoditi pandemija, a što se odražava i na naše firme“, upozorio je on.

Sve o pandemiji možete čitati u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.