Komisija za zaštitu konkurencije o Beogradu na vodi

Biznis 18. maj. 201515:06 > 15:10
Podeli:
Izvor: N1

Komisija za zaštitu konkurencije trebalo da u prvoj polovini juna odluči o prijavi koncentracije koja nastaje zajedničkim ulaganjem Vlade Srbije i investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kompanije Igl hils, u realizaciju projekta Beograd na vodi, rečeno je Beti u Komisiji.

Komisija ne odobrava ugovor koji su 26. aprila potpisali Vlada Srbije, kompanija Igl hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i preduzeće Beograd na vodi, već utvrđuje da li će ugovorenim zajedničkim ulaganjem biti narušena tržišna konkurencija.

Predstavnici Vlade Srbije su najavili da će ugovor o Beogradu na vodi biti dostupan javnosti kad budu ispunjeni svi pravni uslovi, a jedan od njih je dobijanje saglasnosti Komisije za zaštitu konkurencije.

Zajednička prijava koncentracije učesnika u projektu Beograda na vodi podneta je 29. aprila, ali je naknadno dostavljena dopuna dokumentacije.

Komisija o toj prijavi odlučuje u postupku koji može da traje najviše 30 dana od dana dopune dokumentacije.

Ugovorom o realizaciji projekta Beograd na vodi, u vrednosti 3,5 milijardi evra, predviđena je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, površine oko dva miliona kvadratnih metara, na parceli od 90 hekatara na desnoj obali Save, u blizini centra Beograda.

Izgradnje prvih objekata, kako je najavljeno, trebalo bi da počne tokom leta.