Mihajlović: Kompletan posao prenosa nepokretnosti ubuduće kod notara

Biznis 26. jun 202014:24 > 14:39
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Vlada Srbije usvojila je na sednici Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Usvajanjem ove uredbe rešen je veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda kako bi dobili list nepokrenosti. Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara. Naš cilj je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi”, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Kako se ističe u saopštenju, tekst ove uredbe usaglašen je ove nedelje na sastanku potpredsednice Vlade sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore, čime je rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.