Prva vozila Fijata iz Kragujevca uskoro u Rusiji

Biznis 17. maj. 201514:52 > 14:57
Podeli:
Izvor: EPA

Prvi kontigent Fijatovih vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao bi biti izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

On je prilikom današnje posete Subotici izjavio da postoje najave da bi taj proces mogao da bude i zvanično završen.

„“Svaka od zemalja članica Carinske unije mora da da svoju saglasnost, tako da to nije jednostavno pitanje i traje neko vreme, ali imamo naznake da bi prvi kontigent mogao veoma brzo, već sada recimo u toku maja, eventualno početkom juna da bude odobren”“, rekao je Sertić.

On nije želeo da licitira o kom broju vozila bi se radilo u tom prvom kontigentu, rekavši da je u odnosu na taj broj značajniji politički okvir i spremnost Carinske unije, da prema Srbiji “pokaže takvu vrstu pažnje i otvori mogućnost” da jedan deo automobila proizvedenih u Kragujevcu ode na to tržište.

„“To će svakako biti, u ovim teškim vremenima i odnosa Rusije i Evropske unije, jedan pokazatelj da ipak dobrom saradnjom možemo ekonomski da budemo uvek korak ispred politike“”, rekao je Sertić.

On je dodao da se u razgovorima koji se vode sa predstavnicima Evropske unije često može čuti da postoje različita mišljenja zvanične politike i biznisa, a da je Srbiji interes da to bude uvek u jednom fokusu i u jednom pravcu jer se “od ekonomije živi”.